Hallå där Amanda Gonzalez Bengtsson

som nyligen gick på Poppius Journalistskola och nu har fått en tjänst som vetenskapskommunikatör på Stockholms universitet.

Amanda Gonzalez Bengtsson fick jobb som vetenskapskommunikatör efter Poppius Grundkurs i praktisk journalistikGrattis, hur känns det?
– Det känns toppen! Jag älskar att förmedla kunskap om forskning.

Vad får du göra?
– Jag skriver artiklar till hemsidan om forskningen som görs på min institution, jobbar med våra sociala medier och anordnar evenemang, bland annat.

På Poppius gick du Grundkurs i praktisk journalistik. Har du nytta av kunskaperna från kursen i ditt arbete?
– Jag har verkligen nytta av kunskaperna jag fick där. Det ger mig en stabil grund att stå på. Jag fick lära mig hur en text är uppbyggd för att väcka engagemang och intresse. Journalistiskt skrivande skiljer ju sig från akademiskt skrivande som jag var van vid från när jag doktorerade. Poppiuskursen gav mig en edge som jag inte hade haft annars.

Vad tyckte du om kursen?
– Jag tycker den var väldigt givande, kursledarna hade mycket praktisk kunskap om hantverket och vi fick prova på många olika saker som man ska kunna när man jobbar inom media. Det var också bra att vi fick konkret feedback för att kunna förbättra vårt skrivande. Det har jag med mig idag.

Hur ser framtidsdrömmarna ut? En fortsatt karriär som kommunikatör eller kanske något annat?
– Jag fortsätter gärna att jobba som vetenskapskommunikatör eller vetenskapsreporter. Jag tyckte det var superspännande att praktisera som researcher på TV4 Nyhetsmorgon vilket jag gjorde direkt efter kursen!

Foto: Niklas Björling