Andra terminen på Poppius

Foto: Magnus Liam Karlsson

 

För två år sedan gick författaren Johanna Thydell Poppius Grundkurs i praktisk journalistik. Nu är hon inne på sin andra terminskurs – för att utbilda sig till webbredaktör. – Jag var väldigt nöjd med grundkursen och visste att det skulle vara hög kvalitet på den här kursen också, säger hon.

När Johanna Thydell började på Webbredaktör – terminskurs  den 5 september fick hon återse kursledaren Linda Karlsson, som hon hade som en av lärarna på grundkursen.

– Det är kul, jag tycker väldigt mycket om Linda som kursledare.

För Johanna Thydell är det ett mål att i framtiden kunna jobba som webbredaktör, och ett delmål på vägen är att skaffa sig Poppius Diplom, vilket hon får när hon genomgått grundkursen i journalistik och webbredaktörskursen.

– Det är välkommet. Det ser ju bra ut i CV:t om man har en fullständig examen eller ett diplom.

För dig som vill lära dig grunderna som webbredaktör finns även 3-dagarskursen Webbredaktör introduktion (start 12/10). Den 6 februari startar en ny Webbredaktör terminskurs.


 

Johanna Thydell slog igenom som författare 2003 med debutromanen ”I taket lyser stjärnorna”. Hon belönades med Augustpriset, boken har översatts till 13 språk och 2009 blev den film. Därefter har hon givit ut ytterligare tre romaner och dessutom jobbat som föreläsare, frilansjournalist, textcoach och podcastare.

Tillsammans med Jenny Jägerfeld gör Johanna podcasten Superältarna.