Daniel breddade sin kompetens med journalistik

 

Daniel Díaz.

 

Daniel Díaz utbildade sig till fotograf när han insåg han att han ville bredda sin kompetens med skrivande. Under höstterminen har han gått Grundkursen i praktisk journalistik på Poppius. – Jag har fått många verktyg och känner mig varmare i kläderna, säger han.

 När Daniel Díaz gick ut gymnasiet för några år sedan gick han först en filmskola och en förberedande fotoutbildning, och efter det kom han in på den treåriga utbildningen på Nordens Fotoskola på Biskops Arnö.

– Under tiden på Nordens Fotoskola kom jag fram till att jag ville skaffa mig en större bredd som journalist. Vi hade en skrivkurs på skolan, men den var inte så omfattande. Jag satt med många tankar och idéer, men hade svårt att formulera mig i text på ett journalistiskt sätt och jag ville lära mig mer. Jag kände att Poppius kunde vara en genväg förbi en akademisk utbildning på tre år, säger han.

Grundkursen i praktisk journalistik har särskilt fokus på att utveckla det egna skrivandet och att lära ut det journalistiska hantverket.

Nu har Daniel Díaz och hans klasskamrater varvat teori med mycket praktik under hela hösten. Daniel säger att han är nöjd och att kursen nått upp till hans förväntningar, inte minst för att teoretiska lektioner varvats med mycket praktik.

– Det känns bra. Jag har fått många verktyg som jag kan använda. Jag ville utveckla mitt skrivande och det har jag gjort. Att det är mycket eget arbete är viktigt. Teori är bra som grund, men det är när man får ge sig ut på riktigt och göra research, intervjua och skriva som man märker att man lär sig saker.

Och framtiden?

– Nu gäller det att få fart på karriären. Min dröm är att få jobba deltid på en lokaltidning. Då skulle jag också för utrymme för egna projekt, till exempel långa reportage och dokumentärer. Jag tycker att jag nu har en bred kompetens som gör att jag kan söka vikariat på många olika ställen, säger Daniel Díaz.

 

Grundkursen i praktisk journalistik är en fullmatad termins- och deltidskurs. Du skriver, intervjuar, gör research och publicerar.

Du går en dag i veckan och får feedback på ditt arbete från kursledare med gedigen erfarenhet av journalistik och kommunikation.

Nästa kursstart är den 7 september 2020, sista ansökningsdag den 24 augusti.

Läs mer om kursen!