Daniels väg från Poppius till multireporter på SVT Öst

Daniel Díaz på SVT Öst.

 

Daniel Díaz gick Poppius Grundkurs i praktisk journalistik hösten 2019. Efter några vikariat och inhopp i olika mediaföretag är han i dag multireporter på SVT Öst, med bas i Norrköping.
– Som multireporter gör man allt, skriver, filmar, fotograferar och jobbar med webben. Så det är klart att jag har stor nytta av att ha gått på Poppius, säger han.

Efter gymnasiet kom Daniel Díaz in på Nordens fotoskola och den treåriga utbildningen på Biskops Arnö. Han kände efter det att han ville skaffa sig en större bredd som journalist och bestämde sig för att gå på Poppius Grundkurs i praktisk journalistik, som har fokus på det egna skrivandet och att lära sig det journalistiska hantverket.

När Daniel Díaz var klar med sin Poppiusutbilldning var han nöjd:

– Jag har fått många verktyg som jag kan använda. Jag ville utveckla mitt skrivande och det har jag gjort. Att det är mycket eget arbete är viktigt. Teori är bra som grund, men det är när man får ge sig ut på riktigt och göra research, intervjua och skriva som man märker att man lär sig saker.

I dag har han flera jobb och nya utbildningar på sitt cv.

– Efter Poppius hösten 2019 fortsatte jag att vidareutbilda mig med kurser i grafisk design och webbutveckling och en kurs i videojournalistik på Jönköpings universitet. Jag fick göra inhopp tidningen Skärgården i Stockholm och skriva och fotografera fick sen ett vikariat på Barometern i Oskarshamn, berättar han.

I januari i år landade Daniel på Sveriges Radio, P4 Halland i Halmstad, för ett vikariat. Och i augusti flyttade han till Norrköping och jobb som multireporter på SVT Öst, åtminstone för ett halvår framåt.

– Multireporter är ett omfattande jobb där du ska kunna det mesta, och så ser det ut på många ställen i dag. Jag använder fortfarande anteckningar och kurslitteratur från Poppius i vissa lägen.

I Daniel Díaz framtidsplaner finns ytterligare utveckling.

– Jag ska försöka ta mig vidare och lära mig nyhetsgrafik, något jag väldigt gärna vill jobba med, säger han.

Vill du också utveckla ditt skrivande och lära dig de journalistiska grunderna?
Nästa grundkurs i praktiskt journalistik startar den 21 februari
.

Läs mer om kursen:

Grundkurs i praktisk journalistik