Emelie redo för nytt jobb efter webbkursen på Poppius

Emelie Grahm fick tipset att söka till Poppius av kommunikationsdirektören Magdalena Öhrn. Nu har de börjat jobba tillsammans.

 

I december blev Emelie Grahm klar med terminsutbildningen till webbredaktör på Poppius. Nu byter hon jobb på företaget Coor och kliver in på kommunikationsavdelningen.
– Det ska bli otroligt spännande. Jag brinner ju för det här, säger hon.

Efter två och ett halvt års anställning som kontorsansvarig på facility managementföretaget Coor i Kista kände Emelie Grahm att hon ville gå vidare. Hon kan också tacka sin nya chef, kommunikationsdirektören Magdalena Öhrn, för att hon hamnade på den utbildningen hon behövde.

– I jobbet som kontorsansvarig ingick det en del internkommunikation, och jag tyckte att det var väldigt roligt. Så jag pratade med Magdalena Öhrn och frågade om hon hade några tips på vilken väg jag skulle gå, och vad hon skulle tycka vara värdefullt om jag skulle jobba på kommunikationsavdelningen.

– Magdalena gick själv Poppius grundkurs i journalistik 1995 och tyckte att jag skulle söka dit. Så jag följde hennes råd, berättar Emelie Grahm.

Emelie Grahm.

Vad var det bästa du fick med dig från terminskursen på Poppius?

– Jag fick en teoretisk utbildning med viktiga verktyg som SEO, sociala medier och juridik på nätet, samtidigt som det var väldigt mycket praktiskt jobb. Vi satt ju verkligen och snickrade i WordPress. Lärarna var superbra, motiverade oss och gav många bra tips och tricks utöver själva utbildningen. Jag kan inte vara mer nöjd.

– Jag skulle nog säga att webbredaktörskursen också gjorde att jag stärkte tron på mig själv. Jag tog mig igenom kursen och kände att ”det här förstår jag mig på”.

Hur känns det att gå in på nya jobbet?

– Spännande, men också en skräckblandad förtjusning. När man hoppar på det man verkligen vill göra så måste det ju gå bra.

 

Gå kursen Webbredaktör termin du också! Läs mer om kursen och anmäl dig här.