Nu skriver Hasse bättre i jobbet

Hasse Hillbom, kommunikatör på Gavlegårdarna.

 

Hasse Hillbom, kommunikatör på kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna i Gävle, fick ett lyft av distanskursen ”Skriv bättre i jobbet”.
– Jag tyckte att kursen var väldigt bra, och efter ett par veckor upptäckte jag att jag kommit loss med skrivande på ett helt nytt sätt, säger han.

Hasse Hillbom har en bakgrund som grafiker och marknadskommunikatör i tidningsbranschen. Han berättar att han under åren skrivit en del i jobbet, men att han som kommunikatör på Gavlegårdarna känt behov av att utveckla skrivandet.

– Numer skriver jag mycket i jobbet och jag tycker att det är väldigt roligt – men ibland har jag saknat att kunna göra språket enkelt och lättförståeligt. Och det behövs verkligen när vi kommunicerar med våra hyresgäster.

Hasse Hillbom anmälde sig till Poppius kurs ”Skriv bättre i jobbet”  på distans under ledning av Lena Malmsten Bäverstam. Kursen innehåller ett kurstillfälle i veckan under fyra veckor, tre timmar varje gång. Mellan träffarna får deltagarna hemuppgifter.

– Det var både ganska enkla och lite mer kluriga uppgifter. Och det var kul och lärorikt att få möjlighet att jobba med hemuppgifterna under några dagar och sen få feedback på det man skrivit. Och jag måste säga att Lena är väldigt bra och inspirerande som kursledare. Jag har fått många redskap kring skrivandet och tips på hur jag ska tänka för att skriva kortfattat och enkelt, och få med så mycket tydlig information som möjligt.

Hasse Hillbom tror att väldigt många skulle kunna ha nytta av kursen.

– Alla som kommunicerar med andra människor i skrift skulle ha användning för kunskaperna man får. Det är redan ett par arbetskamrater på en annan avdelning som hört av sig till mig och frågat och vill gå kursen, säger han.

 

”Skriv bättre i jobbet” startar den 8 november och kursen går på distans med hjälp av verktyget Zoom.

Läs mer här:  Skriv bättre i jobbet