Helt rätt tid att bli journalist

Håkan Söderberg och Linda Karlsson, kursledare för grundkurs i praktisk journalistik.

Den 5 februari startar Grundkursen i praktisk journalistik upp en ny termin på Poppius. Om du har funderat på att testa journalistiken är det kanske dags att slå till. Redan förra sommaren så hade mediehusen stora problem med att rekrytera sommarvikarier och inget tyder på att det ska bli bättre i år.

För en nyutbildad journalist är det en fantastisk möjlighet att få komma ut och praktisera sina nya kunskaper – och få en ingång till en ny karriär. Vilken chans för klassen som går ut i juni.

Valåret 2018 kommer att bli oerhört intressant inte minst ur ett medieperspektiv. Även för den som inte ser sin framtid på en redaktion är utbildningen i högsta grad relevant. Den som har skaffat sig journalistens verktyg och dessutom är digitalt uppdaterad har nog inga problem att få jobb. Journalistiken har flyttat ut och nyheter skapas inte längre bara på redaktioner utan även på varje företag och myndighet.

Som om det inte räckte är journalist och webbredaktör världens roligaste jobb. Den ena dagen är aldrig den andra lik och du får betalt för att ständigt lära dig nya saker.

Kursstart 5 februari.

Sista ansökningsdag 30 januari!