Inspireras och lär av de bästa!

Anders Roslund (foto: Emil Eiman Roslund)

Inspiration är ledstjärnan i Poppius nya kurs Storytelling. Vi har engagerat tre framgångsrika berättare som föreläser om sina metoder. På kursen får du ta del av deras kunskaper kring vad som behövs för att skapa en stark berättelse – dramaturgi, idéer, research, miljöer och dialoger.

Anders Roslund är flerfaldigt prisbelönt för sitt författarskap och har publicerat tio kriminalromaner. Just nu är han aktuell med ”Box 21”, som nyss släppts som TV-serie på Viaplay.  ”Box 21” är en av romanerna han skrev med sin numer bortgångne vän och kollega Börge Hellström.

Anders Roslund har själv skrivit manus till flera avsnitt i serien och han kommer bland annat att berätta om varför research och val av miljöer är så avgörande i hans historier.

Alexander Skantze

Alexander Skantze är författare, manuslärare och lektor vid Stockholms Dramatiska högskola. Han kommer att berätta om dramaturgins grunder – vad som krävs av en bra idé, vilka ingredienser som skapar en bra historia, och hur man kan använda olika tekniker i sitt berättande.

Johanna Thydell (foto: Magnus Liam Karlsson)

Under rubriken ”Dialogen och människorna” berättar prisbelönta författaren och journalisten Johanna Thydell om rösterna som ska bära en bra story – och kursdeltagarna får öva på dialog och repliker.

Mer information om kursen!