Juristen Viktor skaffade kompetens som journalist

Viktor Olofsson.

 

Han arbetar som jurist – men skrivande och journalistik har alltid funnits med vid sidan om.
Nu har Viktor Olofsson gått Poppius ”Grundkurs i praktisk journalistik”.
– Det är nog bland det bästa jag gjort, säger han.

Viktor Olofsson arbetar i Stockholm och bor i Enköping, men växte upp i Svenstavik i Jämtland. Journalistiken fanns i hemmet – hans pappa skrev mycket och gav bland annat ut en gratistidning.

– Både under och efter gymnasietiden pitchade jag en massa krönikor till lokaltidningarna i Östersund, ÖP och Länstidningen. Och min bror gick ett gymnasieprogram med inriktning på journalistik, så det fanns ju ambitioner.

Viktor Olofsson berättar att han redan efter sin gymnasieexamen 2010 funderade söka sig till Poppius.

– Jag googlade på vad man kunde tänkas göra och upptäckte att det var många journalister man känner igen, bland annat från TV, som utbildats sig på Poppius.

Istället blev det en juristutbildning i Uppsala, vilket ledde till det nuvarande jobbet som rådgivare i arbetsrätt på fackförbundet Unionen.

Hösten 2020 slog han ändå till och anmälde sig till grundkursen i journalistik.

– Det bästa med kursen var att det var hands on från första dagen. Jag är ju van med den akademiska skolan, så för mig var det oerhört kul att få gå direkt på det praktiska. Och med engagerade lärare som hjälper till så inser man efter ett tag att det går snabbt att lära sig saker.

– Sen är det också kul att Håkan Söderberg, som ju jobbat på Länstidningen i Östersund, är lärare på kursen, säger Viktor Olofsson.

Hur har du användning för kunskaperna nu?

– Att kunna skriva har man alltid användning för. Jag är också politiskt engagerad och har skrivit en del på ledarsidan i Länstidningen.

 

Poppius terminskurs i praktisk journalistik startar den 12 september. Läs mer och anmäl dig här:

Gundkurs i praktisk journalistik