Så blommar du ut som skribent

Tre korta övningar som bidrar till ökad skrivlust:

  1. Testa att ha skrivblock och penna vid nattduksbordet, för att varje morgon under en vecka skriva i fem minuter – utan att tänka på vad du ska skriva om.  Låt pennan arbeta fritt! Läs veckans texter i slutet av den sista skrivdagen. Reflektera!
  2. Sinnesövning. Ta en kortare paus under arbetsdagen och ge dig ut på promenad. Max 20 min. Skriv om intrycken med dina sinnen i fokus; hörsel, doft, smak och känsel. Skriv i max tio minuter. Läs och begrunda.
  3. Börja din arbetsdag med att skriva om hur det är att skriva. Varför skriver jag? Hur vill jag skriva? Och för vem/vilka? Ägna en halvtimme åt din text. Renskriv och spara! Bolla gärna med andra skrivande kollegor!

Varför ska jag gå Kreativt skrivande?

För att lita på din egen förmåga att skriva kreativt – samt att vässa och förfina den förmågan. Att bli inspirerad av både kursledare och deltagare genom handfasta praktiska övningar och kreativa samtal.

Nästa kursstart för Kreativt skrivande 25 maj.

Några kommentarer från nöjda kursdeltagare:

”Det här var mer än en skrivkurs. Alla bär på minst en historia som är värd att berättas. Under de två dagarna grät och skrattade gruppen tillsammans, förstärkte allas uppenbara talang och vi närmade oss varandra märkligt fort. Det kändes tomt när kursen var slut, jag var psykiskt utpumpad men mycket glad.”

”Jag är glad att jag deltagit i kursen, den har stärkt mig både retoriskt och skriftligt. Jag har fått chansen att lyssna till mina kurskamrater och jämföra språk, samt lära mig massor av nytt. Den gav en hel del verktyg att använda framöver, för att utveckla det egna skrivandet och lossa på spärrar. Jag tycker också att det är härligt att folk vågade visa känslor. Det stärker en. Som individ och som grupp.”

”Skön blandning av människor i gruppen, och härligt att alla vågade dela med sig av sina texter, historier och personliga erfarenheter.”