Kursen på Poppius ledde Karl Melin till nytt jobb

Karl Melin jobbade under många år som reporter på flera redaktioner. Hösten 2018 gick han Webbredaktör terminskurs på Poppius – och i våras fick han jobb som kommunikatör.
– Kursen gjorde att jag kände mig rustad för jobbet, säger han.

Karl Melin utbildade sig till journalist på 90-talet och arbetade därefter som nyhetsreporter på dagstidningar som Östra Småland och Vestmanlands läns tidning. Han hamnade senare i Stockholm och Lokaltidningen Mitt i, fram till 2018. Efter att ha slutat tog han chansen att gå terminskursen till Webbredaktör på Poppius.

– Jag är glad att jag gick kursen. Jag gillade verkligen att den gav både teoretiska och praktiska kunskaper för att bli webbredaktör eller kommunikatör. Läraren Linda Karlsson var pedagogisk och gav många exempel från verkligheten. Det var särskilt bra att vi gemensamt byggde en webbplats och publicerade saker där. Och flera av gästföreläsarna gav intressanta inblickar från sina arbetsplatser, säger Karl Melin.

Efter kursen fick han anställning som kommunikatör på Livsmedelsarbetareförbundet. Karl säger att det givetvis finns likheter med det jobb han tidigare gjorde som reporter.

– Men här handlar det också om att vara strategisk och nå ut med Livs budskap i olika kanaler. Vi jobbar en hel del med sociala medier och video och tack vare Poppiuskursen känner jag mig rustad för det.

Läs mer om kursen och anmäl dig här!