Ekonomijournalistik

Kursen där du lär dig att skriva om samhälle och ekonomi

Höstkurs (4 dagar) Kursstart: 2020-09-04Sista ansökningsdag: 2020-08-23Omfattning: 30 studietimmarTid: Fyra heldagar, 09.00-16.15, med start den 4 september, Följande datum är 18 september, 2 och 16 oktober.
Lunch ingår.
Plats: Poppius, Arenavägen 61, 9tr Globen City
Förkunskaper: Poppius grundkurs i praktisk journalistik eller motsvarande utbildning/yrkeserfarenhet. Datorvana och bärbar dator.

Den här kursen ger en fördjupning i ekonomijournalistens arbetsuppgifter. Den passar dig som siktar på att bli ekonomijournalist, arbetsmarknadsreporter eller fördjupa dina kunskaper om hur du kan skriva om samhälle och ekonomi.

Du lär dig att kritiskt granska företag och myndigheter med anknytning till samhällsekonomin. Du får lära dig om näringslivsbevakning, hur du hittar det viktigaste i årsredovisningarna och hur du gör en bra aktieanalys. Ni går också igenom statlig och kommunal ekonomi och hur du skriver om makroekonomi på ett sätt som berör läsaren.

En del av kursen behandlar privatekonomi: vardagsjuridik, försäkringar och pensioner och du tränar på att få det rätta tilltalet i dina texter.

Kursen erbjuds en gång per år, under vårterminen.

ekonomijournalistik ny

Så här tyckte några tidigare deltagare:

”Relevant och bra innehåll. Studiebesöken och de olika gästföreläsarna gav mycket inspiration.”
Ludvig Rosenstam Åhman, Nordea

”Väldigt bra och lärorikt. Jättebra och förklarande undervisning. Under studiebesöket på EFN var det hög puls, vilket var kul.”
Linn Cederborg, frilansjournalist

”Väldigt bra undervisning, kursledaren är lugn och pedagogisk och vet vad han pratar om – då blir det lätt för oss att ta till oss kursen.”
Marie Bolmstrand, Länsförsäkringar

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 14 920 kr Pris inkl. moms: 18 650 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.