Kreativt skrivande

Utbildningen som ger dina texter ny energi

Vårkurs (2 dagar) Kursstart: 2021-05-06Sista ansökningsdag: 2021-04-25Omfattning: 14 studietimmarTid: Totalt två kursdagar,6 och 7 maj. Torsdag 09.30-17.30, fredag 09.30-15.30.
Lunch ingår.

Plats: Poppius, Arenavägen 61, 9 tr Globen City

Att skriva, oavsett om det gäller reportage, krönikor, kåserier eller mer skönlitterära texter, handlar om att använda alla sinnen och att våga tänja gränserna när det gäller det egna språket.

För dig som vill gå vidare med att utveckla din känsla för stil, språk och form erbjuder vi en fördjupning i konsten att skriva med både känsla och kraft, med Cenneth Sparby som kursledare.

Under denna tvådagarskurs får du jobba med en mängd intensiva korta och långa skrivövningar, kombinerade med inslag kring dramaturgi, bildspråk, disposition, struktur och textkritik.
Du får också mejla något du skrivit, som kursledaren läser i förväg och ger feedback på under kursdagarna. Det kan vara ett reportage, en mer litterär text eller en krönika.

Till detta kommer kursledaren att lägga några överraskningsmoment, för att röra om lite i dina invanda föreställningar om skapande och skrivande…

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från senaste kursen:

”Jag är mycket nöjd med kursen. Cenneth är en mästare på konstruktiv kritik. Övningar och tempo kändes bra.”

Lena Norlén

”Jättebra! Tydligt att Cenneth verkligen lyssnar på alla, vilket jag tror gjorde att alla kände att de hade något att berätta.”

Maria Sjödin

”Händelserikt, fartfyllt och praktiskt. Bra med många övningar, både korta och längre.”

Josefine Sidhu

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola

Pris exkl. moms: 6 897 kr Pris inkl. moms: 8 621 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.