Lilla Grundkursen i praktisk journalistik

Distansutbildning på kvällstid

Distanskurs (våren 2023) Är du intresserad av att gå kursen? Hör av dig till info@poppius.se så återkommer vi med datum så snart vi kan. Omfattning: 50 studietimmarTid: Måndagar och onsdagar 18.30 - 21.15 under vårterminen 2023.

Plats: Distans med hjälp av verktyget Zoom.
Förkunskaper: Gymnasieutbildning och goda kunskaper i svenska. Erfarenheter och kunskaper av att skriva välkomnas men är inget krav.

 

Lilla Grundkursen i journalistik ger dig en introduktion till det journalistiska hantverket och vi gör nedslag i journalistikens olika genrer.

Skrivdelen av kursen behandlar reporterns olika arbetsuppgifter. Du börjar med att skriva notiser och kortare artiklar. Nästa steg blir att hitta egna nyheter och skriva nyhetsartiklar. Under kursen skriver du också ett personporträtt och ett reportage. Du tränar på att intervjua och göra research till dina artiklar och du får öva på att skriva för webben.

Under kursens presentationsdel gör du webbsidor av ditt eget och de andra kursdeltagarnas material. Du får också öva på att sätta rubriker, skriva bildtexter och redigera i WordPress.

Undervisningen sker huvudsakligen på kvällstid måndagar och onsdagar och enbart på distans. Det perfekta alternativet för dig som inte kan ta dig till Stockholm eller studera dagtid.

För dig som föredrar att läsa dagtid på plats i Stockholm och kan gå en dag i veckan under en hel termin rekommenderar vi istället Grundkurs i praktisk journalistik.

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av de tidigare deltagarna:

”Väldigt kul och lärorikt.”
Louise

”Utmärkt kurs för de som vill testa på journalistik. Jag lärde mig mycket och snabbt.”
Jesper

”Jag har lärt mig mycket och tackar för en intressant och väldigt rolig kurs.”
Filippa

Pris exkl. moms: 16 920 kr Pris inkl. moms: 21 150 kr