Reportage

Ta ditt skrivande till nästa nivå

Vårkurs Kursstart: 2021-02-24Sista ansökningsdag: 2021-02-21Omfattning: 50 studietimmarTid: OBS start 24 februari. Onsdagar 9.00-16.15, totalt sju kurstillfällen varannan vecka.
Plats: Poppius, Arenavägen 61, 9tr Globen City
Förkunskaper: Poppius grundkurs i praktisk journalistik eller motsvarande utbildning/yrkeserfarenhet.

Du tränar på att skriva reportage så att läsaren blir medresenär till de platser du beskriver. Du gör djuplodande personporträtt, målar med detaljer, som förstärker och fördjupar eller visar en helt ny sida av det du skildrar. Du låter orden rinna till – här får du gärna ta ut svängarna och skriva långt.

Texterna läses och kommenteras av både läraren och kurskamraterna. Det blir mycket diskussioner och feedback, tillsammans utforskar ni språkets oändliga möjligheter.

Några gästföreläsare medverkar och berättar om sina arbeten och erfarenheter av att skildra människor och platser.

Kursen erbjuds en gång per år, under vårterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2018:

”Mycket nöjd med kursen. Bra blandning mellan skrivövningar, föreläsningar och diskussioner av olika typer av texter. Gästföreläsningarna var toppen! Jättebra kommentarer på inlämnade texter!!”

”Gillar blandningen av praktiskt arbete och bra gästföreläsare. Nyttigt att tvingas skriva ”direkt och på stället”. Fantastisk föreläsning av Tom Alandh.”

”Mycket nöjd. Det som gett absolut mest är textanalyser, både i gruppform och den vi fått av läraren. Hennes kommentarer har verkligen hjälpt texter att lyfta och bli bättre. Engagerat och noggrant.”

Kursdeltagarna Jörgen Lööf och Lovisa Manteus

Kursdeltagarna Jörgen Lööf och Lovisa Manteus har nytta av kunskaperna från kursen.

 

Pris exkl. moms: 15 818 kr Pris inkl. moms: 19 773 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.