Skriv bättre i jobbet

Distankurs (4 kurstillfällen) Kursstart: 2022-11-08Sista ansökningsdag: 2022-11-06Omfattning: 12 studietimmarTid: Totalt fyra halvdagar 09.00-12.00: 8, 15, 22 och 29 november.Plats: Kursen är en distansutbildning och hålls med hjälp av verktyget Zoom.
Förkunskaper: Kursen är för dig som redan skriver en del i arbetet och vill utveckla hantverket. Du behöver inte ha gått andra skrivkurser tidigare. Kursdeltagarna brukar komma från såväl privata företag som organisationer och myndigheter.

I dag skriver allt fler i sitt arbete. Samtidigt har kampen om människors uppmärksamhet blivit intensivare än någonsin. Det innebär att den som lär sig kommunicera skickligt har en enorm fördel.

De goda nyheterna är att alla kan bli betydligt bättre på att skriva. Det som framför allt behövs är insikt i skrivandets hantverk – och mycket övning. Båda sakerna får du rejäla doser av i vår populära kurs Skriv bättre i jobbet. Kursen innehåller många praktiska och realistiska övningar. Mellan varje kurstillfälle gör du skrivövningar som kommenteras individuellt av kursledaren. Kursdeltagarna brukar kommentera att detta bidrar starkt till deras utveckling som skribenter.

Ur kursinnehållet:

  • Konsten att anpassa skrivandet till olika målgrupper.
  • Lär dig vinkla och välja bort. Låna journalistens verktyg.
  • Metoder för att strukturera enskilda meningar och längre texter så att innehållet blir logiskt, pedagogiskt och attraktivt.
  • Så gör du för att skriva kort, tydligt och engagerat.
  • Rubriker, ingresser och textredigering.
  • Klarspråk och moderna skrivregler.

Precis som vid flertalet av Poppius kurser får du en hemuppgift att lämna in inför följande kurstillfälle. Går du kursen i juni och läser fyra dagar i följd är upplägget annorlunda. Då får du vid de tre första tillfällena en uppgift som ska skickas in samma eftermiddag. Totalt ingår tre hemuppgifter i kursen.

Kursen erbjuds flera gånger per termin.

{Sverige, Stockholm (10/6-12} Bilden: Fyra filer är avstängda på Stora Essingeleden. Bilköer bildas. Foto: Christoffer Hjalmarsson Scanpix Kod 8000Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2018:

”Mycket nöjd. Bra variation av teori och praktik och bra övningar.”
Marta Lason, Roche AB

”Väldigt bra kursinnehåll. Tydlig undervisning och bra med övningar som tvingar oss att tänka om.”
Evelyn, Arbetsmiljöverket

”Bra kurs. Tar upp många olika typer av problem man kan stöta på och det finns stora möjligheter för frågor och diskussioner.”
Marta Lindeberg, Arkeologikonsult

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 9 500 kr Pris inkl. moms: 11 875 kr