Skriv lättläst

Lär dig skapa enkla texter som är lätta för alla att förstå

Höstkurs Är du intresserad av att gå kursen? Hör av dig till info@poppius.se så återkommer vi med datum så snart vi kan. Omfattning: 7 studietimmarTid: Heldag, 09.00-16.00
Lunch ingår.
Plats: Poppius, Arenavägen 61, 9tr Globen City

Skriv lättläst

Vem behöver lära sig mer om lättlästa texter? Det enkla svaret är: Många. Du kanske arbetar på en kommun och vill få tips om hur texter når fram till fler. Du kanske arbetar på en organisation eller ett företag.

Men vem behöver då lättlästa texter? Det enkla svaret är: Alla. För en del personer är själva läsningen svår, för andra kan det vara svårt att förstå innehållet och för ännu andra är svenska språket helt nytt. Lättläst text är också förvånansvärt ofta lösningen för alla som någon gång har bråttom att lära sig något nytt.

Många står idag inför utmaningen att försöka läsa och förstå det svenska språket. Det är därför en viktig uppgift inom all offentlig verksamhet att förmedla begriplig information till alla. Men att skriva lätt kan vara svårt.

På den här endagskursen får du lära dig vad som krävs för att en text ska bli enkel och lätt att förstå. Vi tränar på att anpassa texter till målgruppen, skriva logiskt och pedagogiskt. Det finns tid att öva, diskutera goda exempel och hur vi undviker fallgropar.

Kursen ger dig flera viktiga verktyg för att själv arbeta vidare med dina – och andras – texter, så att de blir tillgängliga för fler.

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2018:

”Bra, med många konkreta tips och exempel.”
Fredrik Bergström, AFA Försäkring

”Bra och tydligt. En trevlig och givande dag! Kunnig lärare.”
Louise Engström, Inera – 1177 Vårdguiden

”Relevant kursinnehåll och bra blandning.”
Örjan Pettersson, Trafikverket

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 6055 kr Pris inkl. moms: 7 569 kr