Kommunicera bättre med video

Kursen där du får vässa din förmåga att filma och klippa

Höstkurs (3 dagar) Är du intresserad av att gå kursen? Hör av dig till info@poppius.se så återkommer vi med datum så snart vi kan. Omfattning: 21 studietimmarTid: Kursen är tre dagar 09.00-16.00.Plats: Poppius
Förkunskaper: Poppius kurs Webb-tv bas, Filma med mobilen, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du ska ha grundkunskaper i redigeringsprogrammen Imovie (använder vi) alternativt Adobe Premiere Elements. Ta med en egen bärbar dator för redigering.

Påbyggnadskursen i videoproduktion riktar sig till dig som har enklare förkunskaper i hantverket med att filma och redigera.

Under ledning av bildproducenten och redigeraren Helene Åberg får du möjlighet att skapa din egen film och jobba med alla steg i slutförande. Efter avslutad kurs har du vässat ditt handlag vad gäller bildtänkande, ljussättning, ljudupptagning och redigering. Men också utvecklat din berättarteknik och dramaturgi.

Du arbetar med din smartphone som filmkamera, och vi ger dig verktygen för att skapa ett tillfredsställande resultat.

Det första kurstillfället handlar bland annat om att skriva ett manus för rörlig bild. Du får också utveckla din förmåga att filma och göra en intervjuer för video. Kursdeltagarna presenterar sina filmprojekt och hemuppgiften blir att filma material till projektet.

Vid det andra tillfället går vi igenom filmmaterialet och hur du redigerar det – både teoretiskt och praktiskt i redigeringsprogrammet iMovie eller i din telefon om du hellre vill det. Som hemuppgift får du redigera klart din film.

Mellan andra och tredje kurstillfället kommer du också att få möjlighet till support på nätet vid ett tillfälle.

Den avslutande kursdagen tittar vi på filmerna, du får feedback på jobbet du gjort och lära dig publicera din film.

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 15 046 kr Pris inkl. moms: 18 808 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.