Filma med mobilen – introduktion

Lär dig göra video för webb och sociala medier på en dag

Vårkurs (1 kursdag) Är du intresserad av att gå kursen? Hör av dig till info@poppius.se så återkommer vi med datum så snart vi kan. Omfattning: 7 studietimmarTid: 09.00-16.00
Plats: Poppius
Förkunskaper: Du bör innan kursdagen ha satt dig in i grunderna för hur din mobiltelefon fungerar.

På kursen Filma med mobilen (tidigare Webb-TV bas) får du lära dig jobba med rörligt material – som vuxit snabbt på webben. Filmer fungerar mycket bra i sociala medier och gör den egna sajten mer attraktiv. Med din smartphone kan du både spela in och redigera material av hög kvalitet. Sedan är det bara att publicera. Enkelt och billigt.

På den här intensiva endagskursen får du lära dig grunderna i hur du filmar, redigerar och publicerar. Efter avslutad kurs kommer du att kunna skapa rörligt material som ser bra ut.

Under kursen lär vi ut grundläggande bildtänkande, som blickriktningar och var i bilden man placerar intervjupersoner. Du kommer också att få lära dig grunderna i hur man ljussätter och tar upp ljudet på bästa sätt. Du får också tips på enkla och billiga tillbehör som kan göra dina inslag proffsigare, som externa mikrofoner och stativ.

Kursen erbjuds varje termin.

Så här tyckte några av de tidigare deltagarna:

”Bra kombination av föreläsning och testa själv. Matnyttigt och pedagogiskt”

”Jag är helnöjd. Väldigt lärorikt och inspirerande”

Kursen arrangeras av Stiftelsen Poppius Journalistskola.

Pris exkl. moms: 6 500 kr Pris inkl. moms: 8 125 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.

Inför kursstart

Under kursen kommer du få filma och redigera med din telefon så det är några få saker du behöver ta med dig till kursen:

  • Din iPhone eller Android-telefon
  • Hörlurarna till telefonen. Helst originalhörlurarna.
  • Laddare

Dessutom behöver du se till att det finns plats i telefonen. Video tar upp väldigt mycket minneskapacitet så rensa rejält!

APPAR 

När det kommer till vilka appar som är bäst att använda finns det en uppsjö, och kommer det nya hela tiden. Om du börjar lära dig att filma och redigera i en app, är det oftast ganska lätt att gå vidare till nästa sen. De allra flesta bygger på samma grundstruktur. Jag har valt de jag tycker är bäst just nu.

Du kommer kunna göra övningarna under kursen utan att köpa någon av de föreslagna apparna. Men gratisversionen av VONT till iPhone och PowerDirector till Android kommer du behöva.

 iPhone/Android

  • Kameran – Den inbyggda kamera-appen
  • CapCut en gratis redigeringsapp (som fungerar både på iPhone och Android)

Om du har andra teknikfrågor före kursstart så försöker vi hjälpa dig med dem. Hör av dig i god tid.