Webbredaktör – strategisk fördjupning

Kompetensutveckling för content managers

Höstkurs (2 dagar) Kursstart: 2022-11-30Sista ansökningsdag: 2022-11-20Omfattning: 14 studietimmarTid: Onsdagarna 30/11 och 7/12, 09.00-16.00.

Plats: Poppius Dalagatan 5 , i centrala Stockholm.
Förkunskaper: Du ska ha erfarenhet av att ha jobbat som webbredaktör eller ha gått Poppius Webbredaktör terminskurs.

webbredaktor fordjupning
Det här är kursen för sig som redan jobbar som webbredaktör/ content manager och som behöver bli bättre på att tänka strategiskt kring ditt arbete.

På kursen Webbredaktör – strategisk fördjupning får du kunskaper och verktyg för att bygga en långsiktig strategi för din webbplats och för att följa upp ditt arbete. I mötet med andra kursdeltagare delar ni erfarenheter och kan diskutera skarpa case.

När du har gått den här tvådagarskursen har du verktygen för att kunna skapa en långsiktig strategi för din webbplats och för att följa upp ditt arbete.

Något ur innehållet:

  • Strategisk redaktör – så lägger du upp strategier för en webbplats, kampanjer och sociala medier utifrån företagets mål och syfte.
  • Driva trafik – få fördjupande kunskaper i hur du kan driva trafik med hjälp av innehållsstrategi, sökordsplanering, annonsering och kampanjtänk.
  • Mål och utvärdering – så sätter du mål och säkerställer att ni mäter rätt saker. Verktyg och tips för att analysera trafik och användarbeteende.
  • Omvärldsbevakning och trender – den digitala världen är under ständig förändring. Så håller du dig uppdaterad, diskussion om växande fenomen.
  • Praktiska fall. Under utbildningen får du ett fall att arbeta med där du får testa att omsätta dina kunskaper i praktiken. Feedback från kursledaren.

Kursen erbjuds två gånger per år, under vårterminen och höstterminen.

Så här tyckte några av deltagarna från vårterminen 2019:

”Bra, relevant, matnyttigt! Funkade bra med uppblandning av praktiska övningar.”

”Många intressanta moment – och alla fick ta den tid de behövde, trots ett matigt innehåll.”

”Mycket bra! Engagerad undervisning.”

”Bra att varva teori med praktik och att hela tiden få återkoppling av kursledaren.”

Pris exkl. moms: 10 650 kr Pris inkl. moms: 13 313 kr
Kursen ingår i Poppius diplom.