Lyssningstips från ett poddproffs

 

Lovisa Ohlsson kursledare för poddradio på Poppius

Lovisa Ohlson, podcastchef på radioföretaget Bauer Media och kursledare på Poppius – vilka poddar lyssnar du på?

-Den jag tycker bäst om just nu kommer från produktionsbolaget Soundtelling, som är svenskt, och den heter Secrets. Podden är på engelska och handlar om varför människor ljuger och om olika hemligheter som kommit fram på olika sätt, eller som kommer fram i podden. Så himla spännande!

Mitt favoritavsnitt är avsnitt nummer två om en norsk fotograf som vann fina priser för sina otroliga naturbilder som visade sig vara fejkade. Fotografen själv berättar hur och varför.

En annan podd jag lyssnar på heter My Dad Wrote A Porno. Den är också på engelska och väldigt rolig och lite cringeig, men mest rolig. Jag är redan igenom första säsongen och är nu i början på säsong två. Skoj!

Sedan vill jag gärna tipsa om Regnbågsliv som är en podd där olika kända personer bjuds in som gäst för att pratar om HBTQ-frågor. Intressant och viktig podd.

Och Pop-panelen! En helt ny musikpodd, i Sverige ensam i sitt slag. Syftet med podden är att hitta ny musik och Pontus De Wolfe är programledare och hjälper en på vägen ihop med ett gäng kompisar.

Fler poddtips hittar du på Lovisas blogg, som till exempel Punani_99.

 

Poddradio – så kommer du igång

Kursstart 31 januari 2019.