Nu är hösten igång på Poppius

Höstens elever på Grundkursen i praktisk journalistik.

Höstens elever på Grundkursen i praktiskt journalistik, flankerade av kursledarna Håkan Söderberg och Linda Karlsson.

Två terminskurser har nu startat på Poppius – Grundkursen i praktisk journalistik och Webbredaktör terminskurs. För dig som missade möjligheten så återkommer båda kurserna efter årskiftet. Men fram till dess bjuder Poppius på en rad andra möjligheter till utbildning inom media och kommunikation:

Lilla grundkursen i praktisk journalistik är kursen för dig som vill bli journalist och plugga på kvällstid. Startar den 8/10 och har 16 undervisningstillfällen fram till den 17 december. Två gästföreläsningar på dagtid.

Du som vill få ett grepp om rollen som webbredaktör/content manager kan välja att gå Webbredaktör introduktion med start den 12/10. Kursen berör flera områden – skriva och publicera på webben, driva trafik, sociala medier, bilder och video.

Redan den 18/9 startar Skriv bättre i jobbet, en kurs för dig som redan skriver en del i arbetet och vill utveckla hantverket. Du behöver inte ha gått andra skrivkurser tidigare. Kursdeltagarna brukar komma från såväl privata företag som organisationer och myndigheter.

Kursen Research startar också den 18/9. Här får du lära dig grunden för all god journalistik – en bra research. Journalisterna Malin Crona och Fredrik Nejman är kursledare och några av Sveriges bästa grävande journalister medverkar som gästföreläsare.

Vill du lära dig poddradio av ett proffs? Då är kursen Poddradio med kursledaren Lovisa Ohlson den perfekta endagskursen. Här får du lära dig om både berättande och teknik. Går den 27/9. Anmäl dig senast 17/9.

Konsten att skriva pressmeddelanden som når ut går också att lära sig på Poppius. Kursen Press (start 27/9)  är på två halvdagar. Förutom att bygga presspaket får du lära dig hur man når ut med sitt budskap och får koll på kanalerna. Dessutom rubrik, ingress och retoriska knep.

Vill du att din text ska vara enkel och lätt att förstå? På endagskursen Skriv lättläst (15/11) får du verktygen att anpassa texter till målgruppen och skriva logiskt och pedagogiskt. Det finns tid att öva, diskutera goda exempel och hur vi undviker fallgropar.

Här kan du ladda ner en PDF med samtliga höstkurser på Poppius.