Praktiska studier gav Annica och Emelie digital kompetens

Annica Harrsjö och Emelie Grahm bygger en startsida till kurssajten.

 

Webbredaktör terminskurs har snabbt blivit en av de mest populära kurserna på Poppius. Två av eleverna under höstterminen 2019 var Annica Harrsjö och Emelie Grahm.

Webbredaktör terminskurs är för dig som vill få en gedigen kunskap om jobbet som webbredaktör eller content manager.

Du får bland annat lära dig att skriva för webben, publicera i cms-system (WordPress), driva trafik, jobba i sociala medier och filma och klippa video.

Annica Harrsjö och Emelie Grahm är två av eleverna i höstterminens klass. Annica är yogalärare och egenföretagare i hälsobranschen och Emelie arbetar som kontorsansvarig på ett facility managementföretag.

Båda är hittills helnöjda med kursen.

Annica Harrsjös målsättning med utbildningen är att hon vill bli bättre på att marknadsföra sitt företag.

– Jag såg det som en bra möjlighet för att lyckas nå ut på ett mer effektivt sätt, säger hon.

Emelie Grahm berättar att hon alltid varit intresserad av kommunikation och skrivande.

– Jag har jobbat en del med internkommunikation på företaget, och nu är tanken att jag ska ägna mer tid åt kommunikation.

Annica och Emelie framhåller att det bästa med kursen är att den innehåller en blandning av teori och mycket praktik. Och att den går att kombinera med jobbet.

– Jag har pluggat väldigt mycket tidigare och kände att jag ville ha nåt som är mer ”learning by doing”, och terminskursen är verkligen intensiv och praktisk, säger Emelie Grahm.

I undervisningen får du också en introduktion till poddradio, nyhetsbrev, Google Analytics, sökordsoptimering, digital annonsering och omvärldsbevakning.

 

Läs mer om Webbredaktör terminskurs och anmäl dig!