Reportagekursen gav flyt i skrivandet

Kursdeltagarna Jörgen Lööf och Lovisa Manteus

Kursdeltagarna Jörgen Lööf och Lovisa Manteus har nytta av kunskaperna från reportagekursen.

Möt Jörgen Lööf och Lovisa Manteus som nyligen gick Reportage. Till vardags är de reklamfilmare respektive konsult. Här berättar de om sina erfarenheter av kursen.

Vad var det bästa med reportagekursen?
Lovisa: Det var att vi fick träna på miljöbeskrivningar. Till skillnad från Poppius grundutbildning i journalistik, som var mer ”pang på rödbetan” och nyhetsbetonad fick vi här träna på att skapa närvaro i en text.
Jörgen: Kursen var jättebra! Vi fick en analysmodell vid starten och genom att använda den och titta på varandras texter så växte vi deltagare enormt mycket. Från att ha varit lite skakiga ute på reportage gick vi till att bli säkrare och vissa på kursen blev riktiga stjärnor.

Varje kursdag innebär en ny hemuppgift. Vilken var roligast?
Jörgen: Det var personporträttet som jag gjorde om Tom Alandh och slutprojektet. Vid det senare var vi många som satte ribban högt och slutresultatet blev kanske inte lika bra som tidigare reportage, men vi lärde oss massor.
Lovisa: Jag tyckte att alla uppgifterna var väldigt konkreta och varierande. Men sportreportaget var definitivt den största utmaningen.

Kommer du ha någon användning av kursen?
Lovisa: Absolut. Anledningen till att jag gick den är att jag jobbar med storytelling och muntlig framställning. Nu kan jag även göra det skriftligen.
Jörgen: Definitivt.Jag hittade tonen på den här kursen och fick ett flyt när jag skriver. Kursledaren var bra på att få oss att finna vårt eget språk.