Pandemin ett lyft för digitala utbildningar

 

Caroline Nilsson, utbildare på Poppius.

 

Digitala utbildningar (e-learning) växer i alla branscher. Med digitaliseringen under pandemin har intresset för genomarbetade utbildningsproduktioner blivit ännu större.
– Det finns många yrkesgrupper som kan bredda sin kompetens genom att lära sig skriva manus för digitala utbildningar, säger Caroline Nilsson, manusförfattare och Poppius kursledare.

Med webbaserade utbildningar går det att utbilda stora målgrupper på kort tid – och kursdeltagarna behöver inte resa och inte heller samlas i grupp.

Men det är inte så enkelt som att ta texter från några powerpoints eller lägga upp filmade föreläsningar eller webiinarier för att det ska bli en effektiv utbildning, menar Caroline Nilsson.

– Många myndigheter och företag har börjat satsa på e-lärande och allt fler har också förstått vitsen med att se till att skapa riktigt bra utbildningsproduktioner- med ett väl genomarbetat manus. Produktioner som är anpassade för webbformatet och med interaktivitet och möjligheter för kursdeltagarna att verkligen få öva på det de ska lära sig, säger hon.

På Poppius kurs ”Skriv manus till digitala utbildningar” får du lära dig skriva texter till allt innehåll och ta fram kunskapsmål, effektmål, pedagogik och struktur. Kursen går 21 och 28 maj, två halvdagar.

Läs mer och anmäl dig här!