Poppius utökar samarbetet med Folkuniversitetet

Från och med 2023 utökas samarbetet mellan Stiftelsen Poppius Journalistskola och Folkuniversitetet. Verksamheten i journalistskolan kommer att drivas som vanligt, men i Folkuniversitetet regi.

Stiftelsen styrelse fortsätter att äga varumärket Poppius och kommer att ha en aktiv roll när det gäller branschkontakter och inriktning på framtida kurser och längre utbildningar. Som elev på skolan kommer man att känna igen sig i kursutbudet och ambitionen är förstås att skolans många kompetenta lärare fortsätter att undervisa.

– Vi har under en längre tid sökt en stark samarbetspartner för att kunna säkra och utveckla Poppius verksamhet inför framtiden. Jag är väldigt glad över att vi tillsammans har fått till det här samarbetsavtalet som på ett bra sätt kompletterar våra verksamheter. Efter att det senaste året ha delat lokaler med Folkuniversitet har vi haft tillfälle att lära känna varandra. Folkuniversitetet är en stark och långsiktig utbildningsaktör som jobbar i samma anda som Poppius, säger Thelma Kimsjö, ordförande i Stiftelsen Poppius Journalistskola.

– Det är glädjande att få möjlighet att både förvalta och utveckla en så gedigen verksamhet som Poppius journalistskola. Folkuniversitetet och Poppius har många beröringspunkter. Vi är två utbildningsorganisationer med lång historia i ryggen, men som hela tiden strävar efter att vara aktuella och samtida. Vi jobbar båda med både bredd och djup och har alltid nära kontakt med det praktiska yrkeskunnandet och hantverket, säger Eva Arnek, regionchef för folkbildning på Folkuniversitetet i region öst.

Poppius Journalistskola är Nordens äldsta journalistutbildning och startade 1947. Under åren har skolan levererat många duktiga journalister till Sveriges mediehus. Precis som nu var det orostider när skolan startade och stor brist på journalister. Att utbilda fler och kompetenta journalister i samklang med branschens och samhällets behov är skolans viktigaste uppdrag i framtiden.

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 100-tal orter i Sverige och är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa, fackliga och kommersiella särintressen. Folkuniversitetet växte fram ur universitetsvärlden under 1930- och 1940-talen. Allt började med universitetsstudenter som höll kurser och föreläsningar inom språk, historia och litteratur för allmänheten. Folkuniversitetet är idag verksamma inom många områden och bedriver kurser och utbildningar oavsett om man vill byta karriär, lära sig ett språk eller utveckla sin konstnärliga ådra. Verksamheten omfattar bland annat studiecirklar, forskningsföreläsningar, yrkeshögskoleutbildningar, utbildningar på uppdrag av både kommuner och arbetsförmedling samt en gymnasieskola.

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Arnek
Regionchef folkbildning Folkuniversitetet region Öst
eva.arnek@folkuniversitetet.se
Telefon: 08-789 42 34

Thelma Kimsjö
Ordförande Stiftelsen Poppius Journalistskola
kimsjo@gmail.com
Telefon: 070-6025464