Stina Torén satsade på skrivandet och journalistiken

Arkitekten Stina Torén hade varit intresserad av journalistik och skrivande i många år.  I våras gjorde hon slag i saken och gick Poppius grundkurs i praktisk journalistik.

– Det var verkligen jättekul. Konkret undervisning med fokus på reporterjobbet och skrivandet, grundläggande teori, eget arbete och lärare som gav konstruktiv feedback.

Stina Torén är utbildad arkitekt och egenföretagare, och beskriver sig själv som en öppen och nyfiken person som drivs av att lära sig nytt och utvecklas som människa.

– Jag har alltid gillat att skriva, vara kreativ, kommunicera och gestalta på olika sätt – redan som liten gjorde jag en egen tidning, säger hon och skrattar.

– Så jag har velat undersöka och utveckla mitt skrivande länge. Genom bekanta som gått på Poppius har jag förstått att utbildningen är bra, både för att arbeta mer generellt med text och som ingång till bland annat journalistyrket Sen måste det passa in i det övriga livet och det gjorde det nu.

Stina Torén framhåller eleverna som en givande del av kursen.

– Vi var en väldigt blandad sammansättning av människor, både när det gäller ålder och bakgrund. Gruppdynamiken är viktig för vilka typer av diskussioner som uppstår och vilken feedback man får. Vi läste varandras material, diskuterade i grupp och berikade varandra både i skrivandet och som människor. Jag skulle gärna ha haft mer tid på Poppius, för att jobba med text och för att lära känna de andra ännu närmare, säger hon.

Vad har du för planer för ditt skrivande nu i höst?

– Jag är nyfiken på att prova att skriva journalistiskt. Eftersom jag är egenföretagare passar det att testa som frilans, säger Stina Torén.

Läs mer om kursen Grundkurs i praktisk journalistik och anmäl dig.