Thelma Kimsjö debuterar som romanförfattare

Thelma Kimsjö

 

Efter ett långt yrkesliv som journalist tar Poppius ordförande Thelma Kimsjö klivet över till fiktionen och debuterar som romanförfattare.

Men allt började med ett gott råd från hennes Poppiuslärare Sören Larsson för 46 år sedan. ”Tänk att du skriver en saga”, sade han för att hjälpa eleverna att komma igång och berätta. Och nu är det gjort. Fyra år tog det att skriva romanen Danssjukan parallellt med ”vanligt” journalistjobb.

– Sören Larsson var en föregångare när det gällde berättande journalistik och att lära ut hur man gestaltar sitt ämne. All denna kunskap har varit till stor nytta under romanbygget, säger Thelma, som under många år också själv jobbade som reportagelärare på Poppius.

Hon rekommenderar Poppius kurs i kreativt skrivande och reportagekursen till alla som vill ta ett första steg mot att skapa något längre, en novell, en roman eller fackbok.

Danssjukan är en roman om att leva med en dödlig sjukdom, men även om ett liv värt att leva. Om familjerelationer, kärlek och svek. Och män som älskar att dansa. Den släpptes 6 maj.