Nytt jobb under webbkursen – nu satsar Marianne på skrivandet

Marianne Wijkmark gick Poppius långa webbredaktörskurs och fick nytt jobb redan under pågående utbildning. Nu kommer hon tillbaka för att gå kursen Reportage.
– Kursen gav mig alla verktyg jag behövde, och nu vill jag fördjupa mig i skrivandet, säger hon.

Marianne Wijkmark hade jobbat med marknadsföring på en bank i tolv år när hon för ett drygt år sedan bestämde sig för att gå vidare.

– Det gjordes en omorganisation och när jag fick möjlighet att ta ett avgångsvederlag så kände jag att det var dags att testa något nytt. Jag hittade webbkursen på Poppius hemsida och kände att den innehöll det jag ville ha. Jag tycker om att skriva, att skapa innehåll och få ut budskap digitala kanaler och på kursen fick jag verktygen jag behöver för det. Verkligen värdefullt, säger hon.

Medan kursen pågick våren 2020 så sökte hon och fick jobbet som marknadskoordinator på Kyrkans Akademikerförbund.

– Tack vare kursen blev jag aktuell för jobbet som ansvarig för marknadsföring i digitala kanaler, konstaterar hon.

Numer har Marianne Wijkmark koll på rörlig media, publiceringsverktyg och sociala medier, och tycker att alla delar av kursen var nyttiga.

– Framför allt uppskattade jag lärarnas engagemang och vilja att dela med sig av sin erfarenhet och sina kunskaper. De jobbar ju själva i branschen och är uppdaterade och vet vad som krävs ute i verkligheten – och är duktiga på att förmedla det.

I slutet av februari börjar du på kursen Reportage. Vilka förväntningar har du på den?

– Jag ser fram emot att få gå på djupet med skrivandet, hur man lyfter fram och beskriver människor man intervjuar. Jag vill lära mig skapa en läsupplevelse som berör, säger Marianne Wijkmark.

Läs mer om kurserna:

Webbredaktör – terminskurs

Reportage