Vanliga frågor om kurser

Grundkurs journalist

Kan jag gå grundkursen i praktisk journalistik även om jag inte vill bli journalist?
Absolut! Att lära sig journalistens verktyg har alla som kommunicerar nytta av. Att utveckla sitt språk och bli säkrare i sina publiceringar på webben och i sociala medier likaså

Hur mycket tid förväntas man lägga utöver kurstillfällena?
Det varierar lite vecka från vecka och beroende på hur ambitiös man är men i snitt 5-6 timmar/per vecka får man räkna med.

Hur kan jag bli en bättre skribent?
Genom att träna. Vi på Poppius tycker att det bästa sättet att lära och utvecklas är genom att göra, att diskutera, få återkoppling på det du levererat och få konkreta råd och tips från kursledarna.

Terminskurs webbredaktör/content manager

Får jag träna i wordpress på nya terminskursen för webbredaktörer?
Ja, väldigt mycket till och med.

Vilken typ av laptop behöver jag, pc eller mac?
Det spelar ingen roll om det är en pc eller mac. Viktigare att det är en bärbar dator du är van vid och behärskar. Elevdatorerna på Poppius är mac, men det är verkligen inget krav och i yrket som webbredaktör kan man stöta på båda.
Det viktiga är dock att webbläsarna är uppdaterade (firefox och chrome är de vi rekommenderar). De flesta program vi använder är nämligen webbläsarbaserade, vilket innebär att de kan användas från vilken dator som helst men vissa funktioner kan kräva att webbläsaren är uppdaterad.
Det finns inga krav på att man ska ha en ny dator heller. Sedan är det ju alltid så att om en dator är jättegammal, så kan det ju bli problem med minne/tröghet när man jobbar.

Behöver jag köpa ny telefon för att kunna vara med på video?
Samsung (android) och iphone 5-7 har fungerat utmärkt under de senaste kurserna vi haft, iphone 4 var det dock ett tag sedan någon hade, så svårt att säga hur den håller i förhållande till de andra.
Viktigast är att det ska gå att filma/ta bilder med den, vilket bör fungera på alla smartphones om de inte gått sönder av någon anledning. Se bara till att det tillräckligt med utrymme/minne för film.

Övriga frågor
Har du fler frågor så hör av dig till info@poppius.se

Grundkursen i praktisk journalistik gör dig till en kapabel, kompetent och alltomfattande skribent, men vi har även kortare skrivkurser som till exempel Kreativt skrivande, Skriv bättre i jobbet och den för offentlig verksamhet så användbara kursen Skriv lättläst.

Reportage ger dig stilistisk finjustering medan Research lär ut hur du hittar bra nyheter.