Webbkursen blev Annas språngbräda

Anna Z Ek på Stockholms Stadsmission.

 

Efter 18 år som pressfotograf kände Anna Z Ek att hon behövde ta sig vidare. Terminskursen till webbredaktör på Poppius blev språngbrädan.
– Jag hade troligen inte ens kommit till intervju för mitt nuvarande jobb utan den utbildningen, säger hon.

Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka är Anna Z Ek webbredaktör och ansvarig för sociala medier på Stockholms Stadsmission. Ett jobb hon stortrivs på.
– Jag gör mycket innehåll och får fortfarande fota, skriva, filma och möta människor. Jag är väldigt  glad att jag gick utbildningen och hamnade här, säger hon.

Under många år var Anna fotograf på Mitt i-tidningarna i Stockholm. I slutet av 2017 hade läget i tidningsbranschen börjat bli ordentligt tufft med omorganisationer och nedskärningar.
– Jag kände väl att det på sikt skulle kunna bli min tur att förlora min anställning. Så jag tänkte att jag antingen får göra mig mer attraktiv på jobbet – eller se till att jag har ett bra läge på arbetsmarknaden.

Anna Z Ek sökte och fick ett stipendium från Journalistfonden och anmälde sig till terminskursen Webbredaktör på Poppius våren 2018.

– Det finns tyvärr inte så stora möjligheter att enbart vara fotograf längre. Eftersom jag hade bra kunskap om sociala medier, kunde filma och fotografera och hade skrivit en del så tänkte jag att det skulle vara bra att slå ihop det i ett yrke.

På frågan om vad som är bra med utbildningen svarar hon att ”man får alla delar”.

– För mig var Google analytics väldigt värdefullt. Det hade jag inte hållit på med tidigare. Men det viktiga är att man får prova på alla delar, man får en överblick av vad som ingår i jobbet som webbredaktör och förstår att det kan vara på olika sätt – inte bara att skapa innehåll, utan också att analysera trafik och lägga ut innehåll som andra skapar.

– Sen innehåller utbildningen mycket praktiskt arbete, och det är det allra bästa sättet att lära sig saker, säger Anna Z Ek.

Läs mer och anmäl dig till kursen:

https://poppius.se/kurser/terminskurs-webbredaktor/